Konsert på bio: DIANA ROSS- HER LIFE, LOVE AND LEGACY

Legendarisk konsert från Central Park 1983

Visas på Tumbascenen Konsert på bio

Torsdag 28 mars klockan 19.00 Biljetter HÄR!

Måndag 1 april klockan 14.00 Biljetter HÄR!


Biljetter även i entrén innan föreställningen. Längd 1:59. Svensk textning. Biljettpris 120 kr.


Diana Ross var en av medlemmarna i gruppen The Supremes. De var en av de första grupperna som nådde både en svart och vit publik. Under 1960-talet hade de fler hits än någon annan av skivbolagets Motowns artister och kan endast jämföras med The Beatles i antalet förstaplatsplaceringar på den amerikanska Billboardlistan. 1967 bytte gruppen namn till Diana Ross & The Supremes, vilket var en naturlig utveckling då det var Diana Ross som var den stora stjärnan och sjöng ledstämman på alla låtar. Stora hits var bland annat ”Baby Love”, ”Stop! In the Name of Love”, ”Where Did Our Love Go”, ”Nothing but Heartaches” och ”You Can’t Hurry Love”.
1970 lämnade Diana Ross gruppen och lanserades istället av bolaget Motown som soloartist. The Supremes fortsatte med en annan ledsångerska, men fick aldrig samma framgång utan Ross.
Diana Ross fick direkt en hit med sin version av ”Ain’t No Mountain High Enough” och blev Oscarsnominerad för sin insats i filmen Lady Sings the Blues (1972), där hon gestaltade sångerskan Billie Holiday. Soundtrackskivan med samma namn blev en stor succé där Diana Ross förvånade många med sin förmåga att tolka jazz. Hon har sedan återkommit till jazzen i sina shower och senare album.
Diana Ross medverkade även i filmen The Wiz från 1978 tillsammans med Michael Jackson.
Bland hennes solohits kan nämnas ”All of You”, ”Touch Me In the Morning”, ”I’m Coming Out”, ”Upside Down”, ”Missing You”, ”It’s My Turn” och ”Chain Reaction”.
Under 1970-talet och i början av 1980-talet var hon en av de största showdrottningarna i världen. 1999 hade hon en av huvudrollerna i musikalfilmen Double Platinum tillsammans med Brandy.
Hon arbetar fortfarande, både på scen och med skivinspelningar. Hon framträdde vid festligheterna i samband med utdelningen av Nobels fredspris i Oslo 2008. År 2005 spelade hon in duetten ”I’ve Got a Crush on You” tillsammans med Rod Stewart. 2007 kom albumet I Love You.