Opera på bio från Metropolitan i New York hösten 2017:

NORMA av Bellini

Lördag 7 oktober klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 10 oktober klockan 13.30 repris.

Längd ca 3:25 inkl paus. Biljettpris 240 kr (förköp), i entrén 260 kr. Reprisvisningen kostar 260 kr inkl fika.

Folkets Hus och Parker livesänder Bellinis Norma från Metropolitan i New York med Sondra Radvanovsky i huvudrollen. Den 7 oktober 19.00 öppnar den Met-säsongen på våra biografer runt om i Sverige.

Säsongen inleds med en nyuppsättning av Bellinis Bel canto-opera Norma med Sondra Radvanovsky. En roll som hon hyllades för på Met 2013 liksom vid Canadian Opera Company, San Francisco Opera, Bayerische Staatsoper Gran Teatre del Liceu och Lyric Opera of Chicago.

Därmed är hon en av världens ledande uttolkare av den ikoniska rollen. Joyce DiDonato är Normas kollega och konkurrent Adalgisa, Joseph Calleja är Pollione och Matthew Rose spelar Oroveso. Carlo Rizzi dirigerar och Sir David McVicar regisserar den nya uppsättningen.

 

TROLLFLÖJTEN av W A Mozart

Lördag 14 oktober klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 17 oktober klockan 13.30 repris.

Längd ca 3:30 inkl paus. Biljettpris 240 kr (förköp), i entrén 260 kr. Reprisvisningen kostar 260 kr inkl fika.

Folkets Hus och Parker livesänder den ystra Trollflöjten från Metropolitan i New York med bland andra Golda Schultz och Kathryn Lewek i rollerna. Den 14 oktober 19.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige.

Mozarts mästerverk är en saga för hela familjen. Fågelfångaren Papageno misstas för en hjälte av prins Tamino. Tillsammans får de i uppdrag att rädda den kidnappade prinsessan Pamina från den onde Sarastro. Färgsprakande uppsättning med fantasifulla kostymer och scenografi.

Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar Tony Award vinnaren Julie Taymors uppsättning av Mozarts Trollflöjten. Golda Schultz gör sin Met-debut som Pamina med Kathryn Lewek som Nattens drottning.

Den kortare versionen av Trollflöjten på engelska, var den första livesändningen från Met. Detta är första gången den fullständiga versionen på tyska direktsänds.

 

MORDÄNGELN av Thomas Adés

Lördag 18 november klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 21 november klockan 13.30 repris från lördagen.

Längd ca 3 timmar inkl paus. Svensk textning. Biljettpris 260 kr, förköp 240 kr via hemsidan.

Folkets Hus och Parker livesänder den nyskrivna Mordängeln från Metropolitan i New York. Den 18 november 19.00 visas den på Tumbascenen i Tumba.

Nyskriven opera beställd av Thomas Adès för Met och baserad på Luis Buñuels surrealistiska filmklassiker Mordängeln (El ángel exterminador, 1962). Operan är regisserad av librettisten Tom Cairns.

I ensemblen ser vi bland annat Audrey Luna som Leticia Maynar, Amanda Echalaz som Lucia de Nobile, Sally Matthews som Silvia de Ávila och Sophie Bevan som Beatriz. Mordängeln är en sambeställning och samproduktion mellan Metropolitan-operan, Royal Opera House, Kungliga teatern i Köpenhamn och Salzburgfestivalen, där uppsättningen hade urpremiär 2016.

 

TOSCA av Puccini

Lördag 27 januari klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 30 januari klockan 13.30 repris (inkl fika, inget förköp)

Biljettpris 260 kr, förköp via hemsidan 20 kr rabatt. Längd 3 tim, 15 min inkl paus.

Den 27 januari livesänder Tumbascenen Puccinis Tosca från Metropolitan i New York.

Yoncheva, Grigolo, Lučić – en stark världstrio leder denna nyuppsättning av Puccinis dramatiska tragedi. Sonya Yoncheva gör sin rolldebut i titelrollen, mot älskaren Cavaradossi (Vittorio Grigolo) och Željko Lučić som den skurkaktige Scarpia.

Denna nya uppsättning av Tosca regisseras av Sir David McVicar och dirigeras av Emmanuel Villaume.

Maestro Villaume, dirigerade nyligen Massenets Thaïs på Met, är Music Director på Dallas-operan och Music Director och chefsdirigent för Prags Filharmoniker. Han begick sin Met-debut 2004 med Puccinis Madama Butterfly, och har för Met även dirigerat bland annat Saint-Saëns Simson och Delila, Bizets Carmen, Massenets Manon och Gounods Romeo och Julia.

 

Kärleksdrycken av Donizetti

Lördag 10 februari klockan 18.00 live via satellit

Tisdag 13 februari klockan 13.30 repris (inkl fika, inget förköp)

Biljettpris 260 kr, förköp via hemsidan 20 kr rabatt. Längd 3 tim inkl paus.

Tumbascenen livesänder Donizettis komedi Kärleksdrycken från Metropolitan i New York. Den 10 februari 18.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige.

Kärleksdrycken är Donizettis komedipärla, där den enkle bonden Nemorino blir kär i den temperamentsfulla Adina. Till sin hjälp tar han den mystiske trolldrycksförsäljaren Doktor Dulcamara, som förser Nemorino med en magisk kärleksdryck. I kulisserna lurar Adinas arrogante fästman Belcore.

Davide Luciano gör sin Met-debut i rollen som Belcore. Iscensatt av Bartlett Sher och dirigerad av Domingo Hindoyan, i sin Met-debut.

 

För biljetter till föreställningen den 24 februari, klicka på bilden ovan!

LA BOHÈME av Puccini

Lördag 24 februari klockan 18.30 live via satellit

Tisdag 27 februari klockan 13.30 repris (inkl fika, ingen förbokning).

Biljettpris 260 kr, förköp via hemsidan 20 kr rabatt. Längd 3 tim, 15 min inkl paus.

Tumbascenen visar Puccinis klassiska La Bohème från Metropolitan i New York med Sonya Yoncheva och Michael Fabiano. Den 24 februari 18.30 visas den live via satellit och den 27 februari 13.30 visas föreställningen i repris.

Spännande, unga sångare i Zeffirellis klassiska uppsättning av La Bohème, den opera som satts upp flest gånger i Mets historia. Mimì spelas av Sonya Yoncheva mot Michael Fabiano som den passionerade författaren Rodolfo. Susanna Phillips gör den flirtiga Musetta och hennes älskare, konstnären Marcello, spelas av Lucas Meachem.

I övriga roller återfinns Alexej Lavrov och Matthew Rose som Rodolfos och Marcellos vänner Schaunard och Colline, med Paul Plishka som Benoit och Alcindoro i denna föreställning, ledd av Marco Armiliato.

 

SEMIRAMIS av Rossini

Lördag 10 mars klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 13 mars klockan 13.30 repris

Mer info och länk till biljettbokningen kommer inom kort.

 

COSÌ FAN TUTTE av Mozart

Lördag 31 mars klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 3 april klockan 13.30 repris

Mer info och länk till biljettbokningen kommer inom kort.

 

LUISA MILLER av Verdi

Lördag 14 april klockan 18.30 live via satellit

Lördag 17 april klockan 13.30 repris

Mer info och länk till biljettbokningen kommer inom kort.

 

ASKUNGEN av Massenet

Lördag 28 april klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 1 maj klockan 13.30 repris

Mer info och länk till biljettbokningen kommer inom kort.