Byggnadsföreningen Heijmdal i Tumba u p a är en Folkets Hus-förening bildad 1908.
Föreningen är ansluten till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker.
Föreningens huvudverksamhet består av uthyrning av samlingslokaler i Tumba Folkets Hus i stadsdelen Segersjö och på Tumbascenen mellan Botkyrka kulturskola och Tumba Gymnasium. Föreningen bedriver också verksamhet i egen regi, bland annat Digitala Hus (Live på bio) och bioverksamheten på Tumbascenen. På uppdrag av Botkyrka kommun ansvarar föreningen också för barn- och ungdomsverksamheten Southside ovanför Tumbascenen.

Tumbascenen:

Salongen har 341 platser på 18 bänkrader. De 8 första raderna brukar vi kalla parkett, rad 9 till 18 brukar kallas läktare eller gradäng. Mittgången eller rad 9, med lite mer utrymme för benen, är avsedda först och främst för handikappade. Hela Tumbascenen är handikappvänlig och vi har även hörselslinga i salongen.

Den tekniska utrustningen på Tumbascenen är toppmodern, både vad gäller ljud och ljus. Vi har en så kallad 4k-projektor (HD-projektion) och 5.1-ljud med surround på bion. Många biografer visar film och opera/balett med 2k-bildupplösning men med 4k-bildupplösning får vi en skarpare och ljusare bild. Vi har även 3D-funktion på projektorn.

Bioduken är optimal för salongen och scenens öppning. 11 meter bred och 5,5 meter hög.
Tumbascenen används till en massa andra aktiviteter. Förutom alla Live på bio-föreställningar (opera, balett, teater, konst) används Tumbascenen för dans, kulturevenemang, barnteater, revy, teater, föreläsningar, konserter, balettföreställningar, konferenser med mera

Vi har även Tumbascenens foajé/Café Garbo som används för olika möten och konferenser, barnkalas, caféprogram, utställningar, loppmarknad, privata fester, middagar med mera.

Kontakta oss gärna om ni är intresserade av att hyra hos oss. tumbascenen@gmail.com, tfn 530 302 60 eller 0708- 891 891 (Peter Edsbrand)

Styrelsen för perioden 2016-04-21 till 2017-04-25 består av följande personer:

Birgitta Mörk, ordförande

Ylva Fridell, vice ordförande

Per Jansson, kassör

Rikard Löndahl, ledamot

Gunnar Alin, ledamot

Maria Ridderstolpe, ledamot

Anders Österberg, ledamot

Taina Virta, suppleant

Harriet Gustafsson, suppleant

Peter Edsbrand, chef/föreståndare