Biljetter till Rigoletto, klicka på bilden ovan!

Opera live på bio- RIGOLETTO från Kungliga Operan

Lördag 1 december klockan 15.00

Längd 2:20 inklusive paus. Biljettpris 220 kr, scenpass 200 kr. 20 kr rabatt vid internetbokning. Svensk text.

Hertigen av Mantua roar sig på folkets bekostnad. Rigoletto är hertigens narr som överlever i palatset genom att uppmuntra till terrorn. Vid en stor fest dyker en man upp, vars dotter har blivit bortrövad av hertigen.

Rigoletto hånar honom. Då uttalar mannen en förbannelse över honom och Rigoletto blir rädd. När han inte ikläder sig rollen som narr är han en annan person. Hemma är han en överbeskyddande far till dottern Gilda som längtar ut i världen…

Lördag den 1 december 15.00 visar Tumbascenen Verdis operaklassiker Rigoletto från Operan i Stockholm. Den fantastiska uppsättningen kretsar kring män med makt och en värld där rädslan dominerar. Sofia Jupither har regisserat för både teater och tv och hennes uppsättning av Salome med Nina Stemme hyllades stort av kritikerna.

Hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson är baryton och gör huvudrollen som narren Rigoletto. Sedan 1999 är han knuten till Kungliga Operan med roller i bl a Barberaren i Sevilla, Figaros bröllop, La Bohème, Trollflöjten, Trubaduren, La Traviata och Maskeradbalen. Fredriksson har framträtt tillsammans med flera av världens förnämsta orkestrar. Han besöker regelbundet olika länder i Europa med opera- och romanskonserter, orkestersånger och sakrala verk.

Ida Falk Winland är svensk sopran och spelar Gilda. Hon sjunger vid Opéra National de Paris, på GöteborgsOperan och på Kungliga Operan denna säsong. Winland har tidigare synts i operorna Trollflöjten och Xerxes på Kungliga Operan. Hon har uppträtt på La Scala i Milano, Helsinki Festival, Opéra National de Lorraine och Royal Opera House.