THEY SHALL NOT GROW OLD visas på Tumbascenen Bio

Tisdag 12 mars klockan 19.00 Biljetter HÄR!

Fredag 15 mars klockan 14.00 (cafébio) Biljetter HÄR!

Från 15 år, längd ca 1:40. Svensk text. Biljettpris 120 kr, platsbokning.

Biljetter bokas via denna sida eller köpes i entrén innan föreställningen.

28 juni 2019 är det 100 år sedan freden i Versailles, som innebar slutet för det fem år långa första världskriget.

Oscarbelönade Peter Jackson (Sagan om ringen, The Hobbit, King Kong) har gjort en gastkramande autentisk dokumentärfilm om kriget,
med hjälp av nyrestaurerade stumma journalfilmer, som färglagts och ljudlagts och med röster från krigsveteraner, inspelade på 60-talet.

Tack vare den digitala tekniken har Peter Jackson tagit bort repor och smuts och saktat ner tempot på de 100-åriga stumfilmerna så att människor rör sig i normal takt.
Filmerna är färglagda och omgjorda till 3D (finns även 2D-version). Jackson har låtit läppläsare tolka vad som sägs och lagt in deras repliker, liksom pålagda, synkade ljud av fordon, hundar, munspel, explosioner, mm.

Peter Jackson väljer bort den storslagna historiska berättelsen och fokuserar istället på de unga män som drog ut i krig, för att i många fall aldrig återvända.
Med ett rikt material av arkivbilder och ljudupptagningar från BBC och Imperial War Museum, återskapar han med full skärpa och klara färger den enorma tragedi
som drabbade miljontals människor. Från rekryternas tidiga entusiasm till helvetet i skyttegravarna och all den död och förstörelse de tvingades bevittna på vägen mot den slutliga desillusionen.
Det här är en häpnadsväckande nära upplevelse av hur det var att vara där.