Varmt välkommen på pressvisning av  

HELHETEN

En dokumusikal om att vara del av något större

Tumbascenen tisdag 8 oktober klockan 19.00

Fri entré!


Om Helheten

Helheten är föreställning att ta på, lyssna till, delta i och uppslukas av. En helhetsupplevelse som kan dröja sig kvar efter föreställningen och i form av dina egna tankar och handlingar. 
Verket bygger på en rad intervjuer med nunnor, nuckor, rektorer, rebelliska läkare, ensamma och flersamma. Är det viktigt för en människa att känna sig hel, eller är det viktigare att vara en del? 
Helheten blir en rörande, angelägen föreställning som välkomnar såväl erfarna som helt nya dans- och teaterbesökare. 
Bakom verket står Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin, som med hjälp av en mångsidig ensemble bygger en unik helhet av dans, nyskriven musik, ljud och gemenskap.
På scenen sitter Maria Johansson Josephsson, sångerska och kompositör vid sitt piano.Tillsammans med fullblodsartisterna David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Mårten Andersson och Ellen Söderhult omvandlar hon de dokumentära berättelserna till medryckande musik i samklang med de lysande kuberna. Helheten är en rörande, angelägen föreställning som välkomnar såväl erfarna som helt nya dans- och teaterbesökare. En hjärtevärmande och tankeväckande upplevelse för våra sinnen, där vi får en chans att pröva hur det känns att vara del av något större. Att bli insläppt och kanske släppa in. 

Bakom verket står Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin och delar av det konstnärliga teamet som också skapade det bejublade verket DNA– Dansa Nära Anhörig för Backa teater i höstas. ”Känsloladdningen är stor och stundtals enorm” skrev Dagens Nyheter om DNA, medan Borås tidning beskrev den som ” … en personlig och fängslande dansföreställning … Missa den inte.


Idé, koreografi och regi: Tove Sahlin
Intervjuer, manus och konceptarbete: Malin Holgersson
Musik, arrangemang och sånginstudering: Maria Johansson Josephsson
Scenografi, ljusdesign och kostym: Josefin Hinders
Projektioner: Nemo Stocklassa Hinders
Kreativ mönsterkonstruktion: Sara-
Lovise Ewertson
Medverkande: 
David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Ellen Söderhult, Mårten Andersson, Maria Johansson Josephsson
Medverkande röster:
Edvin Edin Adolfsson, Henry Ascher, Leopold K Bojsenburg, syster Karin, Malin Lindroth, Sofia Jama Liban, Max, Marco Vega, Rickard Öh