Med anledningen av de senaste restriktionerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten, med ett maxantal på 8 personer, så kommer vi på Tumbascenen att ställa in alla evenemang från och med 24 november till och med 22 december.

Strategi vid evenemang på Tumbascenen fram till den 23 november 2020

Vi uppmanar folk att inte gå på t ex bio om de känner sig det minsta hängiga.

Vi uppmanar vår publik att håller avstånd, både i foajén, vid in- och utpassering i biografen, och att hålla avstånd mellan varandra i biostolarna inne i salongen (om det inte är sällskap från samma hushåll). Superviktigt med numrerade platser!

Vi försöker se till att det är så lite kontakt mellan personal och publik som möjligt. Vi ser helst att biljetter köps via förköp (helst biljetter i telefon), vi vill undvika pappersbiljetter och cash (vi satsar på onlinebetalning, kort eller Swish).

Det finns handsprit tillgängligt överallt (foajé, salong, toaletter)

Vi desinficera salong och foajé mellan visningar

Vi har regler för hygien vid servering och försäljning, både av godis och läsk, och vid pausservering. Handskar på, gärna ansiktsmask om det går.

Vi har satt upp plexiglas i kassan mellan personal och publik.

Besökare som visar på förkylnings- eller influensasymtom ska stanna hemma och inte besöka Tumbascenens verksamheter. Personal som visar på förkylnings- eller influensasymtom ska stanna hemma och ska inte vara på sin arbetsplats. Tvätta händerna ofta och noga. I biosalongen uppmanas publiken att sitta på varannan stol för att minska risk för spridning av virus.

Tumbascenen följer de riktlinjer vi får från Folkhälsomyndigheten, Riksorganisationen Folkets Hus och Parker och Botkyrka kommun.

Coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19 smittar i första hand genom kontakt med droppar och sekret från luftvägarna. Överföring av droppar och sekret kan ske direkt från hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta, eller vid kontakt mellan personer, så kallad direkt kontaktsmitta. Viruset kan också överföras via förorenade ytor, indirekt kontaktsmitta. Man kan därför inte utesluta att smitta även sker från föremål. Det är dock inte klarlagt hur länge viruset kan överleva på ytor och föremål.

Viktigt att tänka på vid städning:

Ytor och föremål som många personer kommer i kontakt med bör städas eller rengöras varje dag. Städningen bör omfatta rengöring alla lättåtkomliga ytor och ytor som berörs mer frekvent exempelvis:

– Golv

– Bord och bänkar

– Stolar

– Handtag (ex. dörrhandtag, handtag till skåpsluckor och handtag på varukorgar/ kundvagnar)

– Knappar (ex. lampknappar, knappar förr dörröppning, knappar på bankomat samt knappar på kortterminaler och tangentbord)

Hygienutrymmen (ex. toaletter, skötrum och duschrum) ska städas dagligen, en till flera gånger per dag. Ytor där risken för smittspridning är särskilt stor bör rengöras efter varje användning. För att minska smittspridning på toaletter ska det finnas tillgång till toalettpapper, rinnande varmt och kallt vatten, engångstvål och möjlighet att torka händerna med engångshanddukar eller liknande.

Det är även viktigt att städredskapen rengörs regelbundet och hängs upp på tork mellan städtillfällena. Skurvatten ska bytas ofta.

Att desinfektera ytor är en effektiv åtgärd mot coronavirus. Men städning ska alltid ske innan man desinfekterar en yta för att få en bra effekt.

Ta hand om er och era nära och kära!

/Peter Edsbrand, chef Tumbascenen