Opera på bio från Metropolitan: MADAMA BUTTERFLY (från 2016)
Lördag 26 september klockan 19.00

Tisdag 29 september klockan 13.30
Längd 2:42 inkl paus. Svensk text. Biljettpris 200 kr, förköp via hemsidan 180 kr.
Kristine Opolais gör sin hjärtskärande tolkning av titelrollen i Anthony Minghellas kritikerhyllade uppsättning. Roberto Alagna är Pinkerton, officeren som krossar Butterflys drömmar om kärleken. Karel Mark Chichon Met-debuterar som dirigent, med en ensemble som även innehåller Maria Zifchak som Suzuki och Dwayne Croft som Sharpless.
Anthony Minghella, som stod bakom den ursprungliga uppsättningen, avled 2008. Han var mest känd som filmregissör, bland annat av Åter till Cold Mountain, Den engelske patienten och The Talented Mr Ripley. Madama Butterfly är inspelad på Met 2016.
”Det är en mycket vacker uppsättning som styrs av skillnaden mellan ljus och mörker och alla mellanvarande nyanser. I de allra flesta uppsättningarna finns det med ett levande barn i lämplig ålder men i Minghellas uppsättning har barnet ersatts av en docka som förs fram av tre dockskötare och tillsammans med den strama scenografi och skillnaden mellan ljus och mörker blir det ytterst effektfullt och känslosamt! Vokalt dominerades föreställningen helt av Kristine Opolais och Maria Zifchak som Suzuki. /…/ och då tänker jag inte bara på Kristine Opolais ljuvliga Madama Butterfly utan också Maria Zifchaks tolkning av Suzuki. Hon var helt enkelt lysande inte bara vokalt utan framförallt sceniskt.” – Operalogg

Opera på bio från Metropolitan: TURANDOT (från 2016)

Lördag 10 oktober klockan 19.00

Tisdag 13 oktober klockan 13.30

Förlöp av biljett, klicka på valfritt datum.
Längd 2:20 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 200 kr, förköp via hemsidan 180 kr.

Opera på bio från Metropolitan: TRUBADUREN (från 2015)
Lördag 7 november klockan 19.00

Tisdag 10 november klockan 13.30

Längd 3:10 inkl paus. Svensk text. Biljettpris 200 kr, förköp via hemsidan 180 kr.

Anna Netrebko spelar Leonora, den plågade hjältinnan i Verdis Trubaduren. Dmitri Hvorostovsky är greve di Luna. Det var första gången de ryska stjärnorna möttes på Mets scen sedan 2002. Huvudpersonen i operan, Manrico, görs av Yonghoon Lee. Štefan Kocán är Ferrando och Dolora Zajick gör sin favoritroll som den olycksaliga Azucena.

Verdis turbulenta tragedi med fyra karaktärer fångade i en härva av familjeband, politik och kärlek är en av grundpelarna i operarepertoaren. Musiken är lika melodisk som den är energisk, med smittsamma stycken man minns. Den kraftfulla musiken ackompanjerar en mörk berättelse som vältrar sig i många av romantikens mest extrema uttryck.

Opera på bio från Metropolitan: FIGAROS BRÖLLOP (från 2014)
Lördag 12 december klockan 19.00
Tisdag 15 december klockan 13.30

Längd 3:17 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 200 kr, förköp via hemsidan 180 kr.