A MAN CALLED OTTO visas på Tumbascenen Bio

Lördag 28 januari klockan 14.00

Tisdag 31 januari klockan 14.00, cafébio (130 kr inkl fika)

Från 7 år, längd 2:06. Biljettpris 120 kr.

Tom Hanks spelar huvudrollen i den amerikanska re-maken av den svenska bok och filmsuccén ”En man som heter Ove”. Här följer vi Otto Anderson, en grinig änkeman, vars enda glädje kommer från att kritisera och döma sina upprörda grannar. När en ny familj flyttar in möter han sin match i kvicktänkta och höggravida Marisol, vilket leder till en oväntad vänskap som kommer att vända upp och ner på hans värld.

THE BANSHEES OF INISHERIN visas på Tumbascenen Bio

Söndag 29 januari klockan 19.00

Onsdag 1 februari klockan 19.00

Torsdag 2 februari klockan 14.00 (cafébio, biljettpris 130 kr)

Från 15 år, längd 1:49. Biljettpris 120 kr.

En film av Martin McDonagh som gjorde Three Billboards Outside Ebbing, Missouri kommer nu med en svart dramakomedi med Colin Farrell och Brendan Geeson i huvudrollerna. En livslång vänskap får en dag en abrupt vändning med ödesdigra konsekvenser.

I rollerna:
Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, Barry Keoghan, Pat Shortt

Sveriges Oscarsbidrag och vinnare av hela 6 Guldbaggar (bland annat för bästa film)

Ruben Östlunds TRIANGLE OF SADNESS

Tumbascenen Cafébio måndag 30 januari klockan 14.00

Från 11 år, längd 2:27. Biljettpris 130 kr inklusive fika (serveras från 13.00).

Vi får följa det unga modellparet Carl och Yaya. Filmen tar avstamp i modevärldens finrum och fortsätter på en lyxyacht tillsammans med miljonärer, vänliga vapenhandlare och en marxistisk sjökapten. Allt avslutas på en öde ö där hierarkierna i kampen om överlevnad vänds upp och ned.

MAIJA ISOLA

Tisdag 31 januari klockan 19.00

Onsdag 1 februari klockan 14.00 (cafébio 130 kr, inkl fika från 13.00)

Från 7 år. Längd 1:37. Biljettpris 120 kr.

Denna dokumentärfilm om Maija Isola (1927-2001), designern av Finlands mest älskade tyger, berättar historien om ett unikt kvinnoöde och ett livslångt konstnärskap som formades av världen hon upplevde på ständigt resande fot. Hennes orädda design, som klassikerna Unikko, Kivet, Kaivo och Melooni, var avgörande för att skapa Marimekkos färgsprakande universum och framgång världen över.

Filmen visar bakgrunden till Isolas framgångsrika mönster, värderingarna bakom konstnärens äventyrssökande livsstil och arvet hon lämnade efter sig. Genom Isolas brev får vi ta del av vem hon var som person, konstnär, tänkare och visionär. Filmen berättas med hjälp av Maija Isolas och dottern Kristinas röster. Vi hör också Isolas käre vän och kollega, Armi Ratias, dela sina tankar om den banbrytande konstnären.

Följ med på ett intimt och inspirerande porträtt av skaparen Maija Isola – tygdesignern som tog världen med storm!