Filmen om Greta Thunbergs kamp för miljön kommer att visas vid senare tillfällen, då restriktionerna lättat och smittorisk inte längre är lika hög. Välkommen åter!

Den omtalade dokumentärfilmen Greta. Filmen tar oss med på Greta Thunbergs resa från ensam demonstrant på Mynttorget till FN:s klimatmöte i New York där hon spände ögonen i världens ledare och frågade: ”How dare you?”.

Premiären den 20 november inleds med ett livesänt samtal (18.00-18.15) där vi får träffa unga klimataktivister från Friday for Future som berättar om deras kamp för att påverka världens ledare och hur klimatstrejken vuxit till att bli en världsomspännande rörelse (medverkande personer annonseras i november). På plats är även filmens regissör Nathan Grossman som berättar om sin resa med Greta. Sändningen sker från Sergelbiografen i Stockholm till mer än 100 biografer i landet!

Greta I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet och banar väg för den största klimatstrejkrörelsen i historien. Frågan hon ställer till vuxenvärlden är ”Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Greta, en fåordig tonåring med Aspergers syndrom, är nu en världsberömd miljöaktivist. Teamet bakom dokumentärfilmen Greta har varit med sedan den där första dagen på Riksgatan då allt började.

Regi: Nathan Grossman

Land: Sverige (2020)

Åldersgräns: 7 år

Längd: 1 h 41 min + 15 min livesänd introduktion

Språk: Svenska/engelska – svensk text