Alla planerade filmvisningar mellan 24 november och 22 december är INSTÄLLDA!!

Premiären av James Bonds nya film No Time to Die är tyvärr flyttad till nästa år på grund av Corona-pandemin!

HELENE visas på Tumbascenen Bio

Onsdag 18 november klockan 19.00. Kommer att visas!

Tisdag 24 november klockan 14.00, cafébio. INSTÄLLD!

Från 7 år, längd 2:02. Biljettpris 100 kr.

Året är 1915. Helene Scherfbecks konstnärskap håller på att falla i glömska. Det är år sedan hon hade sin senaste utställning. Men så dyker en konsthandlare dyker upp med stora planer för Helene. Och hon får kontakt med beundraren och amatörmålaren Einar Reuter. Livet får en nytändning och blir aldrig mer sig likt. HELENE skildrar den berömda konstnärens mest omvälvande år, i en film fylld av passion för måleri och livet självt.

Filmen om Greta Thunbergs kamp för miljön kommer att visas vid senare tillfällen, då restriktionerna lättat och smittorisk inte längre är lika hög. Välkommen åter!

Onsdag 25 november klockan 14.00, cafébio. INSTÄLLD!

Onsdag 25 november klockan 19.00. INSTÄLLD!

Från 7 år. Längd 1:41. Biljettpris 100 kr

Välkommen till den livesända premiären av den omtalade dokumentärfilmen Greta. Filmen tar oss med på Greta Thunbergs resa från ensam demonstrant på Mynttorget till FN:s klimatmöte i New York där hon spände ögonen i världens ledare och frågade: ”How dare you?”.

Premiären den 20 november inleds med ett livesänt samtal (18.00-18.15) där vi får träffa unga klimataktivister från Friday for Future som berättar om deras kamp för att påverka världens ledare och hur klimatstrejken vuxit till att bli en världsomspännande rörelse (medverkande personer annonseras i november). På plats är även filmens regissör Nathan Grossman som berättar om sin resa med Greta. Sändningen sker från Sergelbiografen i Stockholm till mer än 100 biografer i landet!

Greta I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet och banar väg för den största klimatstrejkrörelsen i historien. Frågan hon ställer till vuxenvärlden är ”Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Greta, en fåordig tonåring med Aspergers syndrom, är nu en världsberömd miljöaktivist. Teamet bakom dokumentärfilmen Greta har varit med sedan den där första dagen på Riksgatan då allt började.

Regi: Nathan Grossman

Land: Sverige (2020)

Åldersgräns: 7 år

Längd: 1 h 41 min + 15 min livesänd introduktion

Språk: Svenska/engelska – svensk text

Strategi vid evenemang på Tumbascenen:

För tillfället har vi begränsat antalet besökare till max 50 personer!

Vi uppmanar folk att inte gå på t ex bio om de känner sig det minsta hängiga.

Vi uppmanar vår publik att håller avstånd, både i foajén, vid in- och utpassering i biografen, och att hålla avstånd mellan varandra i biostolarna inne i salongen (om det inte är sällskap från samma hushåll). Superviktigt med numrerade platser!

Vi försöker se till att det är så lite kontakt mellan personal och publik som möjligt. Vi ser helst att biljetter köps via förköp (helst biljetter i telefon), vi vill undvika pappersbiljetter och cash (vi satsar på onlinebetalning, kort eller Swish).

Det finns handsprit tillgängligt överallt (foajé, salong, toaletter)

Vi desinficerar salong och foajé mellan visningar

Vi har regler för hygien vid servering och försäljning, både av godis och läsk, och vid pausservering. Handskar på, gärna ansiktsmask om det går.

Vi har satt upp plexiglas i kassan mellan personal och publik.

Vår biograf är en del av Bio.se

Snart kan ni beställa biobiljetter på nätet till Tumbascenen
Snart kan ni beställa biobiljetter på nätet till Tumbascenen

Inom kort kommer ni att kunna köpa biljetter till våra filmvisningar via vår hemsida och bio.se

För tillfället köper man biljett på plats innan föreställningen, kassan öppnar 45 minuter innan filmstart. Café Garbo håller öppet, försäljning av fika, godis, läsk, snacks och popcorn

Tumbascenen ligger endast 2 minuters promenad från Tumba Pendeltågsstation, adress Utbildningsvägen 2 (mellan Tumba gymnasium och Botkyrka Kulturskola)!

Aktuellt bioprogram för alla filmer, klicka här (nytt fönster öppnas) >>>
Välj kommun Stor-Stockholm, välj biograf Tumbascenen

Vill du ha vårt bioprogram skickat via mail eller post?

Lämna din e-postadress eller hemadress så ordnar vi det.

Glöm inte att lämna ditt namn för postbefordran.

Skickas till info@folketshustumba.se

Gratis parkering på kvällar och helger på gymnasiets, Xenters och kommunalhusets stora parkeringar.

Scenen (360°-bild)