Vid betalning av biljetter till Tumbascenen så kommer Byggnadsföreningen Heijmdal att stå som mottagare, vilket är helt korrekt. Glöm inte att ni behöver välja betalsätt, kort eller faktura. Det går också bra att köpa biljett på plats samt nyttja frikort/fribiljett vid våra egna evenemang.

Tumbascenen Bio drivs av Folkets Hus Tumba/Byggnadsföreningen Heijmdal, på uppdrag av Botkyrka kommun.

Ni når oss på telefon 073-678 00 82, 0708-891 891 (Peter) eller via mejl tumbascenen@gmail.com

För mer information om kommande evenemang och biljettköp, scrolla ner på sidan!

OBS! Medlemsrabatten för BOKA personalförening har upphört att gälla (från och med 1 maj 2022)

Opera på bio från Kungliga Operan i Stockholm: EN MIDSOMMARNATTSDRÖM

Lördag 30 september klockan 15.00

Tisdag 3 oktober klockan 13.30.

Längd 3 timmar inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 240 kr, rabatt för medlemmar i HSB och HGF.

Shakespeares saga i Brittens klassiska operaversion visas på Folkets Hus och Parkers biografer. Från Kungliga Operan i Stockholm.

Två unga kärlekspar, mer eller mindre frustrerade, flyr in i skogen för att undkomma konventioner och krav och komma närmare sina sanna jag. Men skogen är inte bara frihet, lust och drömmar – utan också mardröm, djuriskhet och galenskap. I skogen härskar älvakungen Oberon och drottningen Titania, som befinner sig mitt i en äktenskapskris så allvarlig att hela naturen har kommit i obalans.

Trolldom, förvecklingar och förvridna verklighetsuppfattningar gör att allt vänds upp och ned för de kärlekssökande i skogen. En skog som är mer en psykologisk plats än en fysisk, i denna moderna tolkning av Shakespeares odödliga fantasykomedi. Benjamin Britten kortade tillsammans med livskamraten Peter Pears ned Shakespeares text till ett operalibretto och skrev till det drömsk och vacker musik. I Tobias Theorells regi förvandlas den muntra sagan till ett utforskande av det undermedvetna.

Teater på bio- OM ATT VÅGA FLYGA, av och med MARIA LUNDQVIST

Söndag 8 oktober klockan 15.00

Onsdag 11 oktober klockan 13.30

Längd 2:34 inkl kortare paus. Biljettpris 240 kr. Rabatt med Scenpass, HSB- och HGF-medlemmar.

Efter att ha spelats för utsålda hus på landets scener i flera år är det med stor glädje ”Om att våga flyga” nu visas på bio. Med premiär 6 oktober ges chansen att uppleva denna underhållande och kritikerhyllade publikfavorit på stora duken.

Om att våga flyga är en ljuvlig föreställning om att möta livet, ljuset och lusten tillsammans.

Så här säger Maria Lundqvist:
Äntligen får jag chansen att komma ut med föreställningen i HELA landet. En dröm har gått i uppfyllelse. Nu kommer vi till en biograf nära dig! Det blir tvära kast, mycket musik, vansinnigt lekfullt och på djupaste allvar… Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar…Det blir en väldigt roligt kväll. Och du som sitter i biosalongen kommer att få en exklusiv bakomfilms-titt i pausen. Dessutom kan du sitta tryggt tillbakalutad när Sally bryskt drar upp publiken i rampljuset på scenen.”

Om att våga flyga hade premiär i Falköping våren 2019 och spelades för utsålda hus över hela landet ända fram till hösten 2022. Inspelningen gjordes på Lorensbergsteatern i Göteborg 2022 och kom att bli den allra sista föreställningen. Den är specialkomponerad för att passa en intim (och väldigt kul!) biografkväll.

”Efter många års turnerande var det med sorg i hjärtat vi bestämde att sluta spela. Jag har aldrig under alla mina år som skådespelare upplevt en sån glädje hos en publik och en sån längtan efter att få se som just med föreställningen Om att våga flyga. Med föreställningen, faktiskt en av de bästa, Live på bio, går jag i mål med att kunna ge alla er chansen som missade, som vi inte kunde komma till eller alla ni som vill se igen… att faktiskt få se igen!”


Arabisk Stand-up från Tunisien på Tumbascenen

Lördag 28 oktober klockan 18.00 (klicka på länken för biljettköp)

Ett sms kan förändra livet för en vanlig kvinna i 180°!

 Wajiha Jendoubi, med sin nya One Woman Show Big_Bossa artikel 80, ger dig 90 minuter av ren lycka med komisk kritik av vårt samhälle och våra vanor.

 Detta verk är en läsning av det sociala dagliga livet i Tunisien idag.  Wajiha Jendoubi, ”El Madame”, dissekerar med humor och mycket ironi de politiska nyheterna om ett land i kaos.

Föreställningen börjar kl 18:00, men dörrarna öppnar kl 16:00 för tunisisk shopping (mat)


Arrangörer Gala Event. Rachdi Firas, mobiltelefon 070-799 97 81

Biljetterna till evenemanget kostar 400 kr, köp via Tumbascenens hemsida och bio.se (länken på nästa rad)

Lördag 28 oktober klockan 18.00

Välkommen!

Dead Man Walking av Jake Heggie

Lördag 21 oktober klockan 19.00, live via satellit.

Tisdag 24 oktober klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen).

Längd 3:14 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning samt föräring i pausen på lördagen.

X: The Life and Times of Malcolm X av Anthony Davis

Lördag 18 november klockan 19.00, live via satellit.

Tisdag 21 november klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen).

Längd 3:42 inklusive två pauser. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning samt föräring i pausen på lördagen.

Florencia en el Amazonas av Daniel Catán

Lördag 9 december klockan 19.00, live via satellit.

Tisdag 12 december klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen).

Längd 2:35 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning samt föräring i pausen på lördagen.

Lördag 6 januari 19.00 (live)- Nabucco av Giuseppe Verdi (repris tisdag 9 januari 13.30)

Lördag 27 januari 19.00 (live)- Carmen av Georges Bizet (repris tisdag 30 januari 13.30)

Lördag 9 mars 18.00 (live)- Ödets makt av Giuseppe Verdi (repris tisdag 12 mars 13.30)

Lördag 23 mars 18.00 (live)- Romeo och Julia av Charles Gounod (repris tisdag 26 mars 13.30)

Lördag 20 april 19.00 (live)- La Rondine av Giacomo Puccini (repris tisdag 23 april 13.30)

Lördag 11 maj 19.00 (live)- Madama Butterfly av Giacomo Puccini (repris tisdag 14 maj 13.30)

Vill du ha Tumbascenens Nyhetsbrev skickat till din e-post? Klicka då HÄR!

Teknisk specifikation för Tumbascenen (Riksteaterns scenrum)

Scenens mått är 8 meter djup och 11 meter bred

Information om Tumbascenen i Tillgänglighetsdatabasen (TD)

Vill du se Tumbascenens bioprogram istället? Klicka då HÄR!

Längre ner på sidan visas foajé, salong och scen ur ett 360 graders-perspektiv.

KONFERENSER & MÖTE

www.tumbascenen.se | Utbildningsvägen 2 Tumba

TUMBASCENEN

BOKA LOKALER FÖR KONFERENSER & MÖTE PÅ TUMBASCENEN

Tumbascenen erbjuder professionella tjänster för events och konferenser. Vi lyssnar på dina önskemål och strävar alltid efter att dina visioner och mål ska uppfyllas. Med Tumbascenen får du en naturlig samarbetspartner som har många års branscherfarenhet, en ständig framåtanda och engagemang att bli den bästa mötesplatsen söder om Stockholm.

TUMBASCENENS FOAJÉ

Foajén på Tumbascenen kan användas till mindre arrangemang, t.ex. möte/konferens, barnkalas, caféprogram, dans, uppträdande på lilla scenen och privata arrangemang.

Tumbascenen

Kulturen i centrum Konferens & Möte Opera & Balett Bio Teater Konst Musikal

Tel: 073-678 00 82 | E-post: tumbascenen@gmail.com

Tumbascenen ligger bara tre-fyra minuters promenad från Tumba Pendeltågsstation. Adress Utbildningsvägen 2 147 40 Tumba (mellan Tumba gymnasium och Botkyrka Kulturskola)

På kvällar och helger avgår pendeltågen två gånger i timmen. Mot Stockholm 18 och 48 varje timme och mot Södertälje 08 och 38 varje timme. För er som väljer att åka bil, finns stora parkeringar på båda sidor nära Tumbascenen. Det är gratis att parkera på kvällar och helger, men vissa platser behöver p-skiva. Biljettpriset för våra operaföreställningar från Metropolitan Opera är 260 kr för internetbokning, och 280 kr för köp i entrén. För balettföreställningarna från Bolsjojteatern är biljettpriset 200 kr för internetbokning och 220 kr för köp i entrén. För Balett på bio gäller Scenpassrabatt 20 kr/biljett. Opera på bio, Balett på bio, Teater på bio, Konsert på bio, Konst på bio är ett koncept vi har på Tumbascenen. Det kan vara föreställningar som visas live via satellit, inspelade evenemang och ibland reprisvisningar på liveföreställningar. Gemensamt är att de visas i HD-kvalitet med 7.1-ljud på stor bioduk. Välkommen till ett annorlunda sätt att njuta av kultur. Biljettförsäljningen till våra evenemang för säsong 2022-2023, se högre upp på sidan eller gå in på Tumbascenens startsida www.tumbascenen.se och klicka dig vidare på evenemang eller klicka på bilder till respektive föreställning. Klicka på länken till vald föreställning, så kan du köpa biljett direkt via bio.se. Observera att du kan välja parkett (rad 1-8) eller läktare/gradäng (rad 9-18). Vi rekommenderar inte raderna 1-4, det blir lite väl nära den stora filmduken. Det går också alldeles utmärkt att ringa oss på 073-678 00 82, 0708- 891 891 (Peter) eller skicka mail till info@folketshustumba.se så ordnar vi era biljetter. Till våra reprisvisningar behöver ni inte förbeställa biljetter. Kassan öppnar 12.45 dessa tillfällen. Det kan vara svårt med parkeringsplatser dagtid i området men på kvällar och helger är det enklare och är gratis att parkera på Tumba gymnasiums parkering, Xenters parkering och på kommunalhusets stora parkering.

Tumbascenens foajé (360°-bild)

Scen och salong (360°-bild)