Teknisk specifikation för Tumbascenen (Riksteaterns scenrum)

Vill du se Tumbascenens bioprogram istället? Klicka då HÄR!

Program Tumbascenen konst, balett och opera på bio vintern 2018
Program Tumbascenen konst, balett och opera på bio vintern 2018

annons-konferens

Tumbascenen ligger bara två minuters promenad från Tumba Pendeltågsstation. Adress Utbildningsvägen 2 147 40 Tumba (mellan Tumba gymnasium och Botkyrka Kulturskola)

På kvällar och helger avgår pendeltågen två gånger i timmen. Mot Stockholm 18 och 48 varje timme och mot Södertälje 08 och 38 varje timme.

För er som väljer att åka bil, finns stora parkeringar på båda sidor nära Tumbascenen. Det är gratis att parkera på kvällar och helger, men vissa platser behöver p-skiva.

Biljettpriset för våra operaföreställningar från Metropolitan Opera är 240 kr för internetbokning, och 260 kr för köp i entrén. För balettföreställningarna från Bolsjojteatern är biljettpriset 200 kr för internetbokning och 220 kr för köp i entrén. För Balett på bio gäller Scenpassrabatt 20 kr/biljett.

Opera på bio, Balett på bio, Teater på bio, Konsert på bio, Konst på bio är ett koncept vi har på Tumbascenen. Det kan vara föreställningar som visas live via satellit, inspelade evenemang och ibland reprisvisningar på liveföreställningar. Gemensamt är att de visas i HD-kvalitet med 5.1-ljud på stor bioduk. Välkommen till ett annorlunda sätt att njuta av kultur.

Biljettförsäljningen till våra evenemang för säsong 2017-2018, se längre ner på sidan eller gå in på Tumbascenens startsida www.tumbascenen.se och klicka dig vidare på evenemang eller klicka på bilder till respektive föreställning.

Längre ned på denna sida finns information om de föreställningar som vi visar på Tumbascenen. Klicka på bilden till vald föreställning, så kan du köpa biljett direkt via Nortic.

Observera att du kan välja parkett (rad 1-8) eller läktare/gradäng (rad 9-18). Vi rekommenderar inte raderna 1-4, det blir lite väl nära den stora filmduken.

Det går också alldeles utmärkt att ringa oss på 530 302 60 , mobiltelefon 0708- 891 891 (Peter) eller skicka mail till info@folketshustumba.se så ordnar vi era biljetter.

Till våra reprisvisningar behöver ni inte förbeställa biljetter. Kassan öppnar 12.45 dessa tillfällen.

Det kan vara svårt med parkeringsplatser dagtid i området men på kvällar och helger är det enklare och är gratis att parkera på Tumba gymnasiums parkering, Xenters parkering och på kommunalhusets stora parkering.

Biljetter till föreställningen 24 februari, klicka på bilden!
Biljetter till föreställningen 24 februari, klicka på bilden!

För biljetter till föreställningen den 24 februari, klicka på bilden ovan!

LA BOHÈME av Puccini

Lördag 24 februari klockan 18.30 live via satellit

Tisdag 27 februari klockan 13.30 repris (inkl fika, ingen förbokning).

Biljettpris 260 kr, förköp via hemsidan 20 kr rabatt. Längd 3 tim, 15 min inkl paus.

Tumbascenen visar Puccinis klassiska La Bohème från Metropolitan i New York med Sonya Yoncheva och Michael Fabiano. Den 24 februari 18.30 visas den live via satellit och den 27 februari 13.30 visas föreställningen i repris.

Spännande, unga sångare i Zeffirellis klassiska uppsättning av La Bohème, den opera som satts upp flest gånger i Mets historia. Mimì spelas av Sonya Yoncheva mot Michael Fabiano som den passionerade författaren Rodolfo. Susanna Phillips gör den flirtiga Musetta och hennes älskare, konstnären Marcello, spelas av Lucas Meachem.

I övriga roller återfinns Alexej Lavrov och Matthew Rose som Rodolfos och Marcellos vänner Schaunard och Colline, med Paul Plishka som Benoit och Alcindoro i denna föreställning, ledd av Marco Armiliato.

För biljetter till The Flames of Paris söndag 4 mars 16.00, klicka på bilden ovan!

Balett på bio från Bolsjojteatern i Moskva

THE FLAMES OF PARIS

Söndag 4 mars klockan 16.00 live

Onsdag 7 mars klockan 13.30 repris från söndagen

Längd 2:15 inklusive paus. Biljettpris i entrén 220 kr, scenpass 200 kr. Förköp via hemsidan, 20 kr rabatt.

Tumbascenen visar baletten Flames of Paris från Bolsjoj i Moskva. Missa inte chansen att se de bästa dansarna uppträda på en av världens främsta scener.

En av baletthistoriens största klassiker, baserad på sånger från franska revolutionen. Baletten är en intressant kombination av franska revolutionens 1700-tal i en balett från 30-talets Sovjet.

Handling
En fattig bondfamilj behandlas illa av en greve och dras in i händelser som leder fram till revolutionen och stormningen av Tuileripalatset i Paris 1792.

 

SEMIRAMIS av Rossini

Lördag 10 mars klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 13 mars klockan 13.30 repris

Mer info och länk till biljettbokningen kommer inom kort.

För biljetter till JAZZ & MOVIE BALLROOM, klicka på bilden ovan!

COSÌ FAN TUTTE av Mozart

Lördag 31 mars klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 3 april klockan 13.30 repris

Mer info och länk till biljettbokningen kommer inom kort.

För biljetter till Giselle, klicka på bilden ovan!

Balett på bio från Bolsjojteatern i Moskva

GISELLE visas

Söndag 8 april klockan 16.00

Längd 2:20 inkl paus. Biljettpris 220 kr, förköp via hemsidan 200 kr. Scenpassrabatt 20 kr.

Bolsjojteatern är känd för sin intima och känslomässigt intensiva tolkning av denna älskade romantiska balett. Premiärdansaren Svetlana Zakharova gör den ultimata ballerinarollen tillsammans med den sensationella Sergei Polunin som Albrecht.

Handling
En förlovad man förälskar sig i Giselle, en ung kvinna som trots sitt svaga hjärta älskar att dansa. Kärleksaffären får ödesdigra konsekvenser, men det hela leder till en försoning tack vare kärlekens kraft.

Föreställningen är inspelad, från 11 oktober 2015.

LUISA MILLER av Verdi

Lördag 14 april klockan 18.30 live via satellit

Lördag 17 april klockan 13.30 repris

Mer info och länk till biljettbokningen kommer inom kort.

ASKUNGEN av Massenet

Lördag 28 april klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 1 maj klockan 13.30 repris

Mer info och länk till biljettbokningen kommer inom kort.