Vid betalning av biljetter till Tumbascenen så kommer Byggnadsföreningen Heijmdal att stå som mottagare, vilket är helt korrekt. Glöm inte att ni behöver välja betalsätt, kort eller faktura. Det går också bra att köpa biljett på plats samt nyttja frikort/fribiljett vid våra egna evenemang.

Tumbascenen Bio drivs av Folkets Hus Tumba/Byggnadsföreningen Heijmdal, på uppdrag av Botkyrka kommun.

Ni når oss på telefon 073-678 00 82 eller via mejl tumbascenen@gmail.com

Äntligen är svenske operastjärnan Peter Mattei tillbaka på Met. Han kan ses på bio i Sverige när Salome livesänds 17 maj 2025. Met-säsongen inleds redan den 5 oktober med Offenbachs Hoffmanns äventyr, med franske tenoren Benjamin Bernheim i huvudrollen.

Några av säsongens höjdpunkter är återkomsten av den norska sopranen Lise Davidsen i Puccinis Tosca och Beethovens Fidelio, samt den ryska mezzosopranen Aigul Akhmetshina som Rosina i Rossinis Barberaren i Sevilla.

Det blir också tre nya produktioner: Mets premiär av Grounded av Tony Award-vinnande kompositören Jeanine Tesori, Verdis Aida regisserad av Michael Mayer med den amerikanska sopranen Angel Blue, samt Strauss Salome med Peter Mattei och den sydafrikanska sopranen Elza van den Heever i titelrollen.

”The Met: Live in HD startades med syfte att koppla samman Met med en global publik”, säger Peter Gelb, Mets generaldirektör. ”Vi är glada att se att publiken runt om i världen börjar återvända till biografer efter pandemin.”

Det som började som ett experiment för 18 år sedan har blivit en tradition för operaälskare över hela världen. Den kommande säsongen speglar hur opera förändras på Met, där de balanserar mellan tidlösa klassiker och nya verk som främjar konstformen och attraherar en yngre och mer mångfaldig publik.

Operasäsongen 2024-2025 ser ut enligt nedan

Lördag 5 oktober kl. 19:00  Hoffmanns äventyr

Repris tisdag 8 oktober kl. 13:30


Lördag 19 oktober kl. 19:00 Grounded

Repris tisdag 22 oktober kl. 13:30


Lördag 23 november kl. 19:00 Tosca

Repris tisdag 26 november kl. 13:30

Lördag 25 januari kl. 18:30 Aida

Repris tisdag 28 januari kl. 13:30


Lördag 15 mars kl. 18:00 Fidelio

Repris tisdag 18 mars kl. 13:30


Lördag 26 april kl. 19:00 Figaros bröllop

Repris tisdag 29 april kl. 13:30


Lördag 17 maj kl. 19:00 Salome

Repris tisdag 20 maj kl. 13:30


Lördag 31 maj kl. 19:00 Barberaren i Sevilla

Repris tisdag 3 juni kl. 13:30

För mer information om kommande evenemang och biljettköp, scrolla ner på sidan!

Operasäsongen 2023-2024:

Dead Man Walking av Jake Heggie

Lördag 21 oktober klockan 19.00, live via satellit.

Tisdag 24 oktober klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen).

Längd 3:14 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning i pausen.

X: The Life and Times of Malcolm X av Anthony Davis

Lördag 18 november klockan 19.00, live via satellit.

Tisdag 21 november klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen).

Längd 3:42 inklusive två pauser. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning i pausen.

Florencia en el Amazonas av Daniel Catán

Lördag 9 december klockan 19.00, live via satellit.

Tisdag 12 december klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen).

Längd 2:35 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning i pausen.

Sopranen Ailyn Pérez spelar rollen som operadivan Florencia Grimaldi i denna nya produktion av Mary Zimmerman, som tar Amazonas mystiska rike till Folkets Hus och Parkers biografer.

Florencia en el Amazonas är Mets första opera på spanska på nästan ett sekel och den tredje någonsin. Den mexikanske kompositören Daniel Catáns opera från 1996 är inspirerad av Nobelpris-belönade författaren Gabriel García Márquez magiska realism. Föreställningen handlar om operadivan Florencia Grimaldi, som återvänder till sitt hemland Brasilien för att uppträda på det legendariska operahuset i Manaus samt söka efter sin förlorade älskare som försvunnit spårlöst i djungeln.

Den framstående ensemblen som porträtterar divans medresenärer på flodbåten till Manaus består av Gabriella Reyes som journalisten Rosalba och basbarytonen Greer Grimsley som fartygets kapten.

Barytonen Mattia Olivieri är den gåtfulle styrmannen Riolobo, tenoren Mario Chang som kaptenens brorson Arcadio, och mezzosopranen Nancy Fabiola Herrera samt barytonen Michael Chioldi som det bråkande paret Paula och Álvaro. Yannick Nézet-Séguin dirigerar.

Nabucco av Giuseppe Verdi

Lördag 6 januari klockan 19.00, live via satellit

Tisdag 9 januari klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen)

Längd 3:06 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning i pausen.

Det antika Babylon kommer till liv i en klassisk Met-produktion i ny uppsättning. Verdis mästerverk Nabucco med ukrainska Liudmyla Monastyrska.

Daniele Callegari dirigerar detta tidiga verk av Verdi som även innehåller den ultimata uppvisningen av Mets kör genom den gripande klassikern ”Fångarnas kör”. På Mets scen får Verdis episka drama rent bibliska proportioner och är ett maffigt skådespel både för erfarna som nya operabesökare. Det gamla Jerusalems fall i händerna på Babylons kung Nebukadnessar II (Nabucco) kommer till liv i Elijah Moshinskys (1946 – 2021) numera klassiska produktion. Ukrainska stjärn-sopranen Liudmyla Monastyrska repriserar sitt eldiga porträtt av Nabuccos hämndlystna dotter Abigaille, som hon också gjorde i livesändningen 2017. Barytonen George Gagnidze gör sin Met-rolldebut som den härskande kungen Nabucco. Mezzosopranen Maria Barakova och tenoren SeokJong Baek är Fenena och Ismaele, och bassångaren Dmitry Belosselskiy upprepar sin hyllade skildring av översteprästen Zaccaria.

Carmen av Georges Bizet (repris tisdag 30 januari 13.30)

Lördag 27 januari klockan 19.00, live via satellit

Onsdag 31 januari klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen)

Längd 3:45 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning i pausen.


Bizets klassiska opera Carmen tar sig ny form i Carrie Cracknells produktion.

Den hyllade regissören Carrie Cracknell gör sin Met-debut och återupplivar den klassiska historien om dödlig passion med en produktion som flyttar handlingen till nutid och ett gäng människohandlare.

Carmen attraherar både erfarna och nya operabesökare med sina välbekanta melodier (Toreadorsången!) och är en av världens mest kända operor genom tiderna. Berättelsen om den kärlekssökande Carmen som skapar besatthet och avundsjuka vart hon än går har blivit ett ikoniskt kvinnoporträtt på världens operascener.

Mezzosopranen Aigul Akhmetshina har huvudrollen som den oemotståndliga förförerskan. Tenoren Piotr Beczała är Carmens älskare Don José, sopranen Angel Blue den hängivna Micaëla och basbarytonen Kyle Ketelsen den kaxige Escamillo. Daniele Rustioni dirigerar.

Ödets makt av Giuseppe Verdi

Lördag 9 mars klockan 18.00, live via satellit.

Tisdag 12 mars klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen)

Längd 4:22 inklusive 2 pauser. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning i pauserna.
Norska operastjärnan Lise Davidsen gör sin rolldebut som Leonora i Verdis gripande tragedi Ödets makt. Visas för första gången live på bio från Met i New York den 9 mars.

Regissören Mariusz Treliński levererar Mets första Ödets makt (La Forza Del Destino) på nästan 30 år och sätter handlingen i en samtida värld. Yannick Nézet-Séguin dirigerar föreställningen och sopranen Lise Davidsen gör sin debut som den ädla Leonora, som flyr sitt hem efter att ha övergivits av den man hon älskar. Den storslagna berättelsen om olycklig kärlek, dödliga vendettor och familjestrider gör stor användning av Mets roterande scen för att representera den ostoppbara framfarten av ödet som driver operans kedja av katastrofala händelser.

I rollistan finns även tenoren Brian Jagde som Leonoras älskade Don Alvaro, barytonen Igor Golovatenko som den hämndlystne brodern Don Carlo och Judit Kutasi som spådamen Preziosilla. Basbarytonen Patrick Carfizzi är Fra Melitone och basen Soloman Howard både Leonoras far och Padre Guardiano.

Romeo och Julia av Charles Gounod

Lördag 23 mars 18.00, live via satellit

Tisdag 26 mars klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen)

Längd 3:31 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning i pausen.

Gounods opera Romeo och Julia i nyuppsättning av Bartlett Sher livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer i Sverige den 23 mars. Missa inte Nadine Sierra och Benjamin Bernheim i titelrollerna.

Två sångare på toppen av sin karriär – sopranen Nadine Sierra och tenoren Benjamin Bernheim –möts som det älskande paret i Charles Gounods opera baserad på Shakespeares pjäs. Yannick Nézet-Séguin intar podiet för att dirigera en av historiens mest romantiska partitur i en scenografi som andas sent italienskt 1700-tal. I Tony Award-belönade regissören Bartlett Shers produktion medverkar också barytonen Will Liverman och tenoren Frederick Ballentine som ärkerivalerna Mercutio och Tybalt. Mezzosopranen Samantha Hankey gör den busiga springpojken Stefano och basbarytonen Alfred Walker är broder Laurence.

La Rondine (Svalan) av Giacomo Puccini

Lördag 20 april klockan 19.00, live via satellit

Tisdag 23 april klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen)

Längd 2:47 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning i pausen.

Puccinis sällan spelade mästerverk La Rondine livesänds till Folkets Hus och Parkers. Med Angel Blue och Jonathan Tetelman i huvudrollerna. Hyllade sopranen Angel Blue är den sofistikerade franska kurtisanen Magda och spelar mot tenoren Jonathan Tetelman, som gör sin Met-debut som Ruggero, en idealistisk ung man som erbjuder henne ett alternativ till hennes liv i överflöd. Den bitterljuva kärlekshistorien har ett partitur som kombinerar charmen hos en wiensk operett med romantiken och hjärtesorgen hos italienska klassiker som La Bohème och La Traviata.

Maestro Speranza Scappucci dirigerar Nicolas Joëls art déco-inspirerade produktion som transporterar publiken från hjärtat av det parisiska nattlivet till en drömlik vision av franska Rivieran på 1920-talet. Sopranen Emily Pogorelc och tenoren Bekhzod Davronov – som båda gör sina Met-debuter – kompletterar rollistan som Lisette och Prunier.

La Rondine har också framförts med titeln Svalan i Sverige.

Madama Butterfly av Giacomo Puccini

Lördag 11 maj klockan 19.00, live via satellit

Tisdag 14 maj klockan 13.30, repris från lördagen (inklusive fika i pausen)

Längd 3:15 inklusive paus. Svensk text. Biljettpris 280 kr, rabatt vid förköp. Öl- och vinförsäljning i pausen.

Puccinis klassiska opera Madama Butterfly med sopranen Asmik Grigorian i huvudrollen. I sin Met-debut tar Asmik Grigorian sig an den krävande rollen som Cio-Cio-San, den godtrogna geishan i hjärtat av Puccinis tragedi. Tenoren Jonathan Tetelman är den känslolösa amerikanska sjöofficeren Pinkerton vars svek förstör henne. Berättelsen om den olyckliga kärleken som plågar den unga japanskan är en av världens mest kända tragiska operor och de tidlösa melodierna (arian Un bel di och Humming Chorus) är välbekanta för både erfarna som nya operabesökare. Mezzosopranen Elizabeth DeShong är det ståndaktiga hembiträdet Suzuki, och barytonen Lucas Meachem är den amerikanska konsuln Sharpless.

Den hyllade maestro Xian Zhang gör sin Met-debut som dirigent i Oscarbelönade filmregissören Anthony Minghellas livfulla produktion.

Vill du ha Tumbascenens Nyhetsbrev skickat till din e-post? Klicka då HÄR!

Teknisk specifikation för Tumbascenen (Riksteaterns scenrum)

Scenens mått är 8 meter djup och 11 meter bred

Information om Tumbascenen i Tillgänglighetsdatabasen (TD)

Vill du se Tumbascenens bioprogram istället? Klicka då HÄR!

Längre ner på sidan visas foajé, salong och scen ur ett 360 graders-perspektiv.

KONFERENSER & MÖTE

www.tumbascenen.se | Utbildningsvägen 2 Tumba

TUMBASCENEN

BOKA LOKALER FÖR KONFERENSER & MÖTE PÅ TUMBASCENEN

Tumbascenen erbjuder professionella tjänster för events och konferenser. Vi lyssnar på dina önskemål och strävar alltid efter att dina visioner och mål ska uppfyllas. Med Tumbascenen får du en naturlig samarbetspartner som har många års branscherfarenhet, en ständig framåtanda och engagemang att bli den bästa mötesplatsen söder om Stockholm.

TUMBASCENENS FOAJÉ

Foajén på Tumbascenen kan användas till mindre arrangemang, t.ex. möte/konferens, barnkalas, caféprogram, dans, uppträdande på lilla scenen och privata arrangemang.

Tumbascenen

Kulturen i centrum Konferens & Möte Opera & Balett Bio Teater Konst Musikal

Tel: 073-678 00 82 | E-post: tumbascenen@gmail.com

Tumbascenen ligger bara tre-fyra minuters promenad från Tumba Pendeltågsstation. Adress Utbildningsvägen 2 147 40 Tumba (mellan Tumba gymnasium och Botkyrka Kulturskola)

På kvällar och helger avgår pendeltågen två gånger i timmen. Mot Stockholm 18 och 48 varje timme och mot Södertälje 08 och 38 varje timme. För er som väljer att åka bil, finns stora parkeringar på båda sidor nära Tumbascenen. Det är gratis att parkera på kvällar och helger, men vissa platser behöver p-skiva. Biljettpriset för våra operaföreställningar från Metropolitan Opera är 260 kr för internetbokning, och 280 kr för köp i entrén. För balettföreställningarna från Palais Garnier i Paris är biljettpriset 200 kr för internetbokning och 220 kr för köp i entrén. För Balett på bio gäller Scenpassrabatt 20 kr/biljett. Opera på bio, Balett på bio, Teater på bio, Konsert på bio, Konst på bio är ett koncept vi har på Tumbascenen. Det kan vara föreställningar som visas live via satellit, inspelade evenemang och ibland reprisvisningar på liveföreställningar. Gemensamt är att de visas i HD-kvalitet med 7.1-ljud på stor bioduk. Välkommen till ett annorlunda sätt att njuta av kultur. Biljettförsäljningen till våra evenemang för säsong 2023-2024, se högre upp på sidan eller gå in på Tumbascenens startsida www.tumbascenen.se och klicka dig vidare på evenemang eller klicka på bilder till respektive föreställning. Klicka på länken till vald föreställning, så kan du köpa biljett direkt via bio.se. Observera att du kan välja parkett (rad 1-8) eller läktare/gradäng (rad 9-18). Vi rekommenderar inte raderna 1-4, det blir lite väl nära den stora filmduken. Det går också alldeles utmärkt att ringa oss på 073-678 00 82 eller skicka mail till tumbascenen@gmail.com så ordnar vi era biljetter. Till våra reprisvisningar behöver ni inte förbeställa biljetter. Kassan öppnar 12.45 dessa tillfällen. Det kan vara svårt med parkeringsplatser dagtid i området men på kvällar och helger är det enklare och är gratis att parkera på Tumba gymnasiums parkering, Xenters parkering och på kommunalhusets stora parkering.

Tumbascenens foajé (360°-bild)

Scen och salong (360°-bild)