annons-konferens

     Tumbascenen ligger bara två minuters promenad från Tumba Pendeltågsstation. Adress Utbildningsvägen 2 147 40 Tumba (mellan Tumba gymnasium och Botkyrka Kulturskola)

På kvällar och helger avgår pendeltågen två gånger i timmen. Mot Stockholm 18 och 48 varje timme och mot Södertälje 08 och 38 varje timme.

För er som väljer att åka bil, finns stora parkeringar på båda sidor nära Tumbascenen. Det är gratis att parkera på kvällar och helger, men vissa platser behöver p-skiva.

Tumbascenen presenterar sommarens operarepriser från Metropolitan Opera enligt följande:


Klicka på respektive bild för att köpa biljetter (till kvällsvisningarna) via Nortic.

Förköp internet 160 kr, i entrén 180 kr. Kassan öppnar 45 min före start.

 

MACBETH (från 2014) visas

Tisdag 8 augusti klockan 13.30 (Inget förköp av biljetter, biljettpris 180 kr inkl fika).

Torsdag 10 augusti klockan 18.00

Svensk text. Längd 2:47 inkl 10 minuters paus

CARMEN (från 2010) visas

Tisdag 15 augusti klockan 13.30 (Inget förköp av biljetter, biljettpris 180 kr inkl fika).

Torsdag 17 augusti klockan 18.00

Svensk text. Längd 2:55 inkl 10 minuters paus

NABUCCO (från 2017) visas

Tisdag 22 augusti klockan 13.30 (Inget förköp av biljetter, biljettpris 180 kr inkl fika).

Torsdag 24 augusti klockan 18.00 (Förköp av biljetter, klicka på bilden ovan)

Svensk text. Längd 2:35 inkl 10 minuters paus

PÄRLFISKARNA (från 2016) visas

Tisdag 29 augusti klockan 13.30 (Inget förköp av biljetter, biljettpris 180 kr inkl fika).

Torsdag 31 augusti klockan 18.00 (Förköp av biljetter, klicka på bilden ovan)

Svensk text. Längd 2:40 inkl 13 minuters paus.

 

För biljetter till konserten, klicka på bilden ovan!

TREES & LOVE livesänds från Göta Lejon, på Tumbascenen tisdag 12 september klockan 19.00

Biljettpris förköp ordinarie 180 kr, i dörren 200 kr.

Folkets Hus och Parker och Vi-skogen livesänder en fantastisk konsert med bland annat Helen Sjöholm, Peter Jöback, Malena Ernman, Babben Larsson och Anders Lundin. 12 september 19.00 ser du den på biografer i hela Sverige.

Den 12 september kommer Vi-skogens ambassadörer ge allt för att samla in pengar. Målet är att kunna utbilda minst 50000 skolbarn i Afrika att ta upp kampen mot klimatförändringarna.

Med Trees & Love startas trädklubbar där barnen lär sig att plantera träd och grödor som skyddar mot torka, översvämningar och hunger. Skörden blir till skolluncher och livsavgörande kunskaper följer med hem till familjen.

Fler spännande och populära gäster medverkar i konserten och kommer att presenteras senare.

Opera på bio från Metropolitan i New York hösten 2017:

För biljetter till föreställningen 7 oktober, klicka på bilden ovan!

NORMA av Bellini

Lördag 7 oktober klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 10 oktober klockan 13.30 repris.

Längd ca 3:25 inkl paus. Biljettpris 240 kr (förköp), i entrén 260 kr. Reprisvisningen kostar 260 kr inkl fika.

Folkets Hus och Parker livesänder Bellinis Norma från Metropolitan i New York med Sondra Radvanovsky i huvudrollen. Den 7 oktober 19.00 öppnar den Met-säsongen på våra biografer runt om i Sverige.

Säsongen inleds med en nyuppsättning av Bellinis Bel canto-opera Norma med Sondra Radvanovsky. En roll som hon hyllades för på Met 2013 liksom vid Canadian Opera Company, San Francisco Opera, Bayerische Staatsoper Gran Teatre del Liceu och Lyric Opera of Chicago.

Därmed är hon en av världens ledande uttolkare av den ikoniska rollen. Joyce DiDonato är Normas kollega och konkurrent Adalgisa, Joseph Calleja är Pollione och Matthew Rose spelar Oroveso. Carlo Rizzi dirigerar och Sir David McVicar regisserar den nya uppsättningen.

 

För biljetter till föreställningen 14 oktober, klicka på bilden ovan!

TROLLFLÖJTEN av W A Mozart

Lördag 14 oktober klockan 19.00 live via satellit

Tisdag 17 oktober klockan 13.30 repris.

Längd ca 3:30 inkl paus. Biljettpris 240 kr (förköp), i entrén 260 kr. Reprisvisningen kostar 260 kr inkl fika.

Folkets Hus och Parker livesänder den ystra Trollflöjten från Metropolitan i New York med bland andra Golda Schultz och Kathryn Lewek i rollerna. Den 14 oktober 19.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige.

Mozarts mästerverk är en saga för hela familjen. Fågelfångaren Papageno misstas för en hjälte av prins Tamino. Tillsammans får de i uppdrag att rädda den kidnappade prinsessan Pamina från den onde Sarastro. Färgsprakande uppsättning med fantasifulla kostymer och scenografi.

Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar Tony Award vinnaren Julie Taymors uppsättning av Mozarts Trollflöjten. Golda Schultz gör sin Met-debut som Pamina med Kathryn Lewek som Nattens drottning.

Den kortare versionen av Trollflöjten på engelska, var den första livesändningen från Met. Detta är första gången den fullständiga versionen på tyska direktsänds.

 

 

 

Balett på bio från Bolsjojteatern i Moskva:

För biljetter till föreställningen 22 oktober, klicka på bilden ovan!

Balett från Bolsjojteatern: PIRATEN

Söndag 22 oktober klockan 17.00 live via satellit

Onsdag 25 oktober 13.30 repris

Längd ca 3:35 inkl 2 pauser. Biljettpris 200 kr (förköp), i entrén 220 kr. Reprisvisningen kostar 220 kr inkl fika.

Vi visar baletten Piraten från Bolsjoj i Moskva på biografer i Sverige. Missa inte chansen att se de bästa dansarna uppträda på en av världens främsta scener.

Pirater, kärlek och slavhandel i en äventyrlig och spännande balett inspirerad av Lord Byrons poem The Corsair (1914), med några av balettkonstens mest kända scener.

Handling
När kaparen Conrad och slaven Medora möts på Adrinoples marknadsplats, blir de blixtkära i varandra. Men även pashan har fallit för Medoras skönhet, och beslutar sig för att köpa henne.

Trailer till Balett på bio från Bolsjojteatern:

 

Info om kommande föreställningar och biljettköp kommer inom kort:

Biljettpriset för våra operaföreställningar från Metropolitan Opera är 240 kr för internetbokning, och 260 kr för köp i entrén. För balettföreställningarna från Bolsjojteatern är biljettpriset 200 kr för internetbokning och 220 kr för köp i entrén. För Balett på bio gäller scenpassrabatt 20 kr/biljett.

Opera på bio, Balett på bio, Teater på bio, Konsert på bio, Konst på bio är ett koncept vi har på Tumbascenen. Det kan vara föreställningar som visas live via satellit, inspelade evenemang och ibland reprisvisningar på liveföreställningar. Gemensamt är att de visas i HD-kvalitet med 5.1-ljud på stor bioduk. Välkommen till ett annorlunda sätt att njuta av kultur.

Biljettförsäljningen till våra evenemang för säsong 2017-2018, se längre ner på sidan eller gå in på Tumbascenens startsida www.tumbascenen.se och klicka dig vidare på evenemang eller klicka på bilder till respektive föreställning.

Längre ned på denna sida finns information om de föreställningar som vi visar på Tumbascenen. Klicka på bilden till vald föreställning, så kan du köpa biljett direkt via Nortic.

Observera att du kan välja parkett (rad 1-8) eller läktare/gradäng (rad 9-18). Vi rekommenderar inte raderna 1-4, det blir lite väl nära den stora filmduken.

Biljetter kommer även att säljas på Bokhandeln i Tumba Centrum och i entrén i samband med föreställningen (med reservation för eventuell utsåld föreställning).

Det går också alldeles utmärkt att ringa oss på 530 302 60 , mobiltelefon 0708- 891 891 (Peter) eller skicka mail till info@folketshustumba.se så ordnar vi era biljetter.

Till våra reprisvisningar behöver ni inte förbeställa biljetter. Kassan öppnar 12.45 dessa tillfällen.

Det kan vara svårt med parkeringsplatser dagtid i området men på kvällar och helger är det enklare och är gratis att parkera på Tumba gymnasiums parkering, Xenters parkering och på kommunalhusets stora parkering.